Drugi o nama

Šta lekari kažu o nama…

Salon Piedi je jedno od retkih mesta u Beogradu gde se, kad pređete prag, nađete u nekom drugom, kulturnom i smirenom svetu koji se danas retko nalazi na našim prostorima. Moj život bi bio mnogo bolniji da nije Natalije, njenog ogromnog znanja, truda i strpljenja. Pomoćiće kod najobičnijeg žulja kad se zaletim i krenem u šetnju u novim cipelama ali i u trenutku kad odvalim nokat pa dođem sa natečenim palcem u papučama usred zime. Ono što je mene pre par godina dovelo u Piedi, pored vrhunske stručnosti je poštovanje svih principa antisepse što se danas retko nađe. Ovde se potpuno sigurni da nećete dobiti neku infekciju ni na noktu ali ni sistemsku jer su svi instrumenti sterilisani ili su za jednokratnu uputrebu. Uz sve to, i manikir je vrhunski tako da uvek imam lepe, svoje nokte koji isto izgledaju i kada su bez laka. Nije sve ni u struci i znanju. Atmosfera je izuzetno prijatna, tako da se uvek opustim i odmorim od svakodnevnog posla.

Salon Piedi je mesto gde možete dobiti besprekornu uslugu koja je sa medicinske tačke gledišta jedina u Beogradu ako ne i šire po svim svetskim normama uz poštovanje principa sterilizacije asepse i antisepse što je retkost i u hospitalnim uslovima a gotovo raritet u salonima gde se obavlja pedikirska delatnost. O kvalitetu usluge govori dugogodišnje iskustvo mnogih zadovoljnih pacijenata koje se zbog komplikovanih infekcija i uraslih noktiju upravo dobro obavešteni ortopedi uputili radi tretmana. Saradnja gospođice Natalije sa lekarima ortopedima ali i internistima koji se susreću s komplikacijama u okviru bolesti kao što je dijabet na primer, govori o visokoj profesionalnosti i pažljivom pristupu svakoj individui ponaoso. Nekada se naizgled iza malog pedikirskog problema mogu saktiti ozbiljnije bolesti vaskularnog i endkrinog sistemašto će nepogrešivo biti prepoznato zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i predanom radu.

Dr. Vesna Čemerikić, patolog Beolab

U salon piedi dolazim više od decenije…i to je jedini pedikir na koji sam ikada otišla. Preko četvrt veka sam lekar gastroenterohepatolog i u praksi sam se sretala sa mnogobrojnim pacijentima koji se leče od hepatitisa B i C od kojih je nekoliko njih po mojoj stručnoj opservaciji inokulisano u toku pedikira koji nije stručno urađen. Sa velikom dozom podozrenja sam uz preporuku kolega ortopeda otišla u salon Piedi i pažljivo pratila proces rada sa pacijentima koji dolaze na pedikir.

Sva pravila medicinskog pristupa uz prevenciju svake infekcije i potpuno pravilno korišćenje instrumenata sterilizatora nožica za jednokratnu upotrebu do pomoćnih medicinskih materijala svetski priznatih proizvođača su prvo što primetite ako obratite pažnju kao što sam ja obratila znajući da na tržištu postoji mnoštvo pedikirskih radnji koje ne prate sva medicinska pravila u ovom ozbiljnom segmentu koji nije kozmetika i šminka već ozbiljna profesija koja zahteva stručnost umeće i veliku pažnju pri radu. Stopala su opterećena svakodnevno i da bi normalno funkcionisali moraju se održavati u dobrom stanju i ne smeju se zanemarivati. I najmanji naizgled bezazleni problem sa noktima, zanokticima, žuljevima, petama može prerasti u veliki problem ako se neadekvatno i nestručno zbrinjava.
Pogotovu ako se radi o pacijentima sa poremećajem cirkulacije, dijabetesom ili kožnim bolestima mora se obratiti pažnja na pristup čak i sitnicama kao što je sečenje noktiju kako bi se prevenirale komplikacije. Svaka i najmanja ranica na prstima ili stopalu kod bolesnika sa dijabetesom ili nekom imunodeficijencijom može prerasti u veliki problem sa drastičnim posledicama po opšte zdravlje pacijenta.

Deformiteti stopala i posledice promene zbog problema sa statikom, čukljevi i sl. neretko uzrokuju stvaranje žuljeva i povrede koje se moraju stručno zbrinjavati čak i kod inače potpuno zdravih osoba kako se ne bi razvile komplikacije.
U salonu piedi možete dobiti apsolutno besprekornu stručnu pomoć bez ikakvog rizika od nastanka komplikacija.
Sve ono što vam je potrebno da bi se pravilno lečio nastali problem sa stopalima uz predlog dalje saradnje sa ortopedima, endokrinolozima, dermatolozima, već prema potrebi, dobićete od gđice Natalije, čije tridesetogodišnje iskusto u bavljenju ovim poslom garantuje uspeh u daljem lečenju.

Ljubaznost i stručnost u perfektno opremljenom i čistom salonu Piedi već na prvi pogled vam daju sigurnost da ste na pravom mestu za rešavanje bilo kog problema sa stopalima koje imate.

Dr. Vlatka Bulat

Salon Piedi je u medicinskom smislu sigurno mesto, gde korisnici usluga ili bolje reći, često  i pacijenti sa ozbilnjim tegobama, dobijaju potpuno rešenje svojih problema uz visoku profesionalnosti i višegodišnji kontinuitet kvaliteta usluge. To je i razlog zbog čega ljudi ovde samo jednom dođu i godinama ostaju, dovodeći svoje poznanike i prijatelje. Mesto fine estetike i susreta sa zanimljivim ljudima urbanog Beograda

Dr. Petar Dabić

Stručnost, posvećenost, izuzetna higijena i divan ambijent izdvajaju salon Piedi od ostalih. Bilo da se radi o redovnoj nezi stopala ili o komplikovanim problemima u oblasti medicinskog pedikira, usluga će biti podjednako profesionalna i efikasna jer se svakom klijentu posvećuje maksimalna pažnja. Pored toga, ukoliko je potrebno uvek će se dobiti i besplatan savet, konsultacija ili preporuka što je retko i još jedan razlog za moju dugogodišnju vernost salonu Piedi.

Dr. Gordana Tulum

Vrhunska usluga, koja ima sve elemente pravog medicinskog tretmana, ne samo u pogledu stručnosti i higijene već i  etičnosti.

Prof.dr. sci. Nada Jovanović

Višegodišnji sam korisnik pedikirskih usluga u nekoliko Beogradskih salona. Već više od decenije redovno posećujem salon Piedi.

Osnovni razlozi su:

  • Visoka stručnost i profesionalnost,
  • Medicinska sterilizacija instrumenata,
  • Prijatna i topla atmosfera u elegantnom ambijentu.

Ovde sam kao lekar i dugogodišnji dijabetičar pronašao bitan skup elemenata koji zadovoljavaju moje visoke kriterijume.

Dr. Sci. Med. Zoran Ivanković, redovni profesor Beogradskog univerziteta

Moje zdravstveno stanje – mislim na gangrenu na levoj nozi  je rezultat angažovanja moje medinske pedikirke Natalije i njenog angažovanja na praćenju bolesti. Došao sam kod nje na preporuku, tada sam imao ranicu na unutrašnjem delu domalog prsta leve noge. Ona je primenila mnoge metode i dovela prst u stanje kada mi je omogućeno da nosim cipele i omogućilo miran san.

Dekan ekonomskog fakulteta prof. Dr. Radislav Anđelković

Kaže da me je izpedikirala za Oskara – A ja kažem da Nataliji iz Piedi Salona, Oskar nije ni do kolena! Zaista, za Natalijine čarobne ruke ne postoji prepreka! Za problematična stopala, postoji samo jedno sigurno i bezbolno rešenje u celom Beogradu – Salon Piedi na Vračaru. Nećete se pokajati. Jedini pravi podolog u Beogradu.

Maša Karić

Pre više od deset godina sam, u tadašnjoj “Knjizi utisaka”, upisao da PIEDI vidim kao hram lepote, znanja i veštine, u kome prvosveštenica Natalija činodejstvuje, štiteći naše zdravlje i okrepljujući naš duh.
I sada, u ovoj novoj “Knjizi utisaka”, potvrđujem svoje reči koje još verodostojnijim čine proteklo vreme i primenjene najmodernije podološke tehnologije.
Prepustite se, opustite se i uživajte!

Mirko Drašković

Moj život može se podeliti na život PRE Natalije i život SA Natalijom

Život pre Natalije: u „elitnom“ salonu u centru  Beograda dobila sam gljivičnu infekciju, koja je rezultirala deformacijom i urastanjem noktiju na oba palca, sa neizdrživim bolovima. Posle  niza komplikacija i lutanja od salona do salona, rečeno mi je da „više nisam slučaj za pedikir, nego za mikrohirurgiju“. Rezultat operacije je bio taj da sam umesto 2 operisana nokta dobila 6 bolnih patrljaka: u sredini ono što je nekad bio nokat, a sa obe strane po rožnati  špic koji je rastao u visinu!  I opet sam se našla na „elitnoj“ privatnoj klinici, na kojoj su mi za tadašnjih 150 maraka (cca 3 moje plate u vreme inflacije) laserom spalili svih 6 čudnih izraslina. Epilog novog zahvata je bila nekroza na oba palca i ideja  o pokušaju hoda na rukama!!!

Život sa Natalijom: čujem otvorio se „elitni“ salon PIEDI na Vračaru. Ništa ne gubim da i tamo odem. Ulazim, sve oko mene sterilno čisto, ambijentalna muzika, žena u beloj uniformi odmerenog osmeha predstavlja se „Natalija“. Umirem od straha već od njenog prikriveno začuđenog pogleda na ono što treba da budu stopala. Ne komentariše… ja pričam, kao da se pravdam, objašnjavam… Ne reaguje, vidi ona sve. Borba za lepa  i funkconalna stopala trajala je preko 5 godina. Trud se isplatio. Odlazak na pedikir više nije strah br.1, već lep razgovor sa mojom sad već prijateljicom Natalijom, uz divnu muziku i piće. Prosto mi žao kad kaže: „Gotovo! Duge šetnje sa psima danas su moj izduvni ventil od svih stresova koje savremeni život nosi a kad pogledam stopala crvenih noktiju koji vire iz zlatne sandale, na glas se nasmejem i kažem: „Hvala, Natalija!“

 

Olga Vučković Kićanović, ekspert za radno pravo

Nakon što Vam Natalija Vujanić sa širokim osmehom na usnama otvori vrata salona Piedi u ulici Patrijarha Varnave 47, na Vračaru i najljubaznije Vas pozdravi, naći ćete se u carstvu salona Piedi, gde ćete se u svakom trenutku osećati prijatno i opušteno, pićete najlepšu kafu i slušati najlepšu muziku na svetu. Nata će samo jednim, njoj svojstvenim pogledom ispod oka prepoznati Vaš problem, i sigurni budite, otkloniti Vaše tegobe, jer njene vešte ruke u svakom trenutku znaju šta rade. Zbog Natalijinog profesionalizma, posvećenosti, neumornog entuzijazma i potrebe za svakodnevnim usavršavanjem, poštovanja svih mera sepse i antisepse tokom rada osećaćete se ne samo prijatno i udobno, već i sigurno.

Tokom dugogodišnjeg poznanstva i saradnje sa Natalijom, pacijente koji imaju podolosko-pedikirske probleme i kojima je neophodan medicinski pedikir upućujem sa puno poverenja u salon Peidi, jer sam sigurna i znam da će njihov problem biti rešen na najbolji mogući način.

Mr sci.med dr Jelena Hajder, spec.interne medicine-hematolog